Brister i internet designen

Brister i internet designen

Det råder ingen tvekan om att Internet är extremt användbart, men det är långt ifrån perfekt. Faktum är att några av dess brister kan vara oerhört frustrerande och begränsande, särskilt om vi arbetar inom IT. Oavsett om vi är databasutvecklare eller engagerade i webbutveckling kan det spara mycket tid att veta hur man förhandlar om Internets designegenskaper.

Föråldrade protokoll är ett särskilt problem online, eftersom de av misstag kan orsaka säkerhetsrisker. Cyberattacker kan påverka alla på alla nivåer, såsom hack på statliga databaser; Att säkerställa att protokoll är uppdaterade är ett viktigt steg vi kan ta för att förbättra säkerheten.

Ett annat problem med internet designen är att det saknas IP-adresser. Allt på Internet kräver en IP-adress, som fungerar på samma sätt som ett telefonnummer. Men experter säger nu att det befintliga IP-adress utrymmet är nära att nå sin gräns.

Anledningen till denna brist är att Internet för närvarande är uppbyggt kring Internet Protocol adresserings schema (IPv4), som har cirka fyra miljarder adressers värde, medan dess efterträdare, IPv6, har biljoner.

Ett par lösningar har tagits fram av IT-utvecklare för att lösa detta problem. En är att byta till IPv6, som för närvarande har en långsam upptagning eftersom företag inte ser det som särskilt omedelbart – det beror på att det tar några år att implementera det ordentligt.

Ett annat alternativ är att ändra hur IP-adresser används, så att varje enhet inte får sin egen. Internetleverantörer (ISP) har också upptäckt ett sätt att använda färre IP-adresser för nybörjare på nybörjarnivå – de som bara vill surfa och använda vissa tjänster, snarare än mer avancerade funktioner som att skapa egna webbplatser eller dela filer. Frågan här är att Internet inte längre skulle vara det demokratiska område som det är nu, där alla kan göra så mycket som någon annan.

Fel i nätverksdesign är ett annat problem med Internet, och ändå, till skillnad från andra, kan dessa utrotas av användaren. Ett av de största problemen är när ett företag implementerar sin nätverkssäkerhet men sedan glömmer allt om det under antagandet att det har gjorts och det är slutet på det.

Faktum är att säkerhetshoten ständigt förändras och uppdateras, så försvaret måste upprätthållas ganska mycket konstant för att ha en chans att avvärja attacken.

Det finns inget särskilt uppenbart eller enkelt svar på detta, men om Internet skulle utformas om i framtiden skulle en nuvarande brist att lösa vara enklare sätt att hantera säkerhetshot.

Brister i nätverksdesign är särskilt farliga. Även om de flesta är medvetna om vikten av att ha antivirusprogram på sina datorer, är faktum att sådan programvara inte kommer att vara till någon nytta för att skydda ett nätverk som har designfel.

Oavsett om vi arbetar inom IT eller inte, är det viktigt att lära oss om Internet bristerna – en god kunskap om dessa kan hjälpa oss att undvika många potentiella fallgropar.

Leave a Reply