Vad är snabb prototyping?

Vad är snabb prototyping?

Snabb prototyping innebär automatisk produktion av fysiska föremål med hjälp av additiv industrialiserad teknik. De inledande teknikerna för snabb prototyping blev tillgängliga under senare delen av 1980-talet och användes för att tillverka modeller och även prototyper av delar. Numera används de i en bredare serie applikationer och de används också vid tillverkning av delar av produktionskvalitet i relativt få antal.

Tillämpningen av maskiner för tillsats tillverkning för snabb prototyping erhåller virtuell ritning från mönster som tagits från datorn eller datorgrafik programvaran, omvandlar dem till tunna, virtuella, parallella tvärsnitt och bildar sedan på varandra följande lager fram till den tidpunkt modellen har slutförts.

Genom tillverkning av stabilisatorer läser anordningen in information från datorstödd design ritningen och lägger ner på varandra följande lager av pulver, vätska och arkmaterial och bygger på detta sätt upp formar från en följd av tvär segment. Dessa lager som matchar de virtuella tvärsnitten som kommer från CAD-modeller kopplas ihop eller slås samman automatiskt för att göra den avslutande formen. Den största fördelen med tillsats produktion är dess förmåga att producera majoriteten av geometriska egenskaper eller vilken form som helst.

 Produktionen av modellen med moderna metoder kan göras inom flera timmar upp till ett antal dagar, beroende på vilken process som används och även i storlek och komplikation i modellen. Additiv scheman för snabb prototyping kan typiskt producera modeller inom några timmar, men det kan variera mycket beroende på vilken typ av utrustning som används och dimension och kvantitet av modeller som ska tillverkas samtidigt.

Flera hårda fria former tillverkningstekniker använder två material under konstruktionen av delar. De primära materialen är komponenterna och nästa är stöd materialen (de har överhängande funktioner under konstruktionen). Stöd materialen avlägsnas senare genom värme eller flytande genom lösningsmedel eller vatten.

Leave a Reply